Barbecue/Volleybal

Barbecue/volleybal 14 juli 2018

Alleen een paar foto’s dit jaar van het jaarlijkse volleybaltoernooi/barbecue. Misschien is er een enthousiaste dorpsgenoot die aanwezig was en een verslagje wil schrijven.

Dorpsvolleybal en BBQ 8-7-2017

Afgelopen zaterdag was het weer hoog tijd voor de jaarlijkse volleybal en bbq-avond. Zo’n 85 Wispers waren present en ongeveer de helft hiervan ging, verdeeld over zes teams, met elkaar de competitie aan in een zinderend en spannend volleybaltoernooi.
Ieder team speelde 5 wedstrijden van 10 minuten onder het toeziend oog van een strenge, doch rechtvaardige scheidsrechter en een deskundige standbijhouder(s)/-houdster(s). Sommige teams vonden de 10 minuten wel heel lang duren en die gingen, geheel volgens de ‘ongeschreven regels’ van de wedstrijdsport, tijd rekken. Maar daar trapte de scheidsrechter (met enige bijval van het andere team) niet in.

In de tussentijd werd ook de inwendige mens niet vergeten. De overige Wispers deden zich tegoed aan een prima bbq. Naast gebakken vlees, vooral de biefstukjes waren uit de kunst, waren er heerlijke salades en zelfs een spies met gebraden gehakt, kip en wat al niet meer. Ook de drankjes vloeiden rijkelijk. In het begin van de avond uiteraard veel fris, want de volleyballers moesten natuurlijk wel nuchter blijven (er was en bleef maar één bal in het spel).

Na een spannende strijd werd duidelijk dat één team het sterkste was. Zij mogen zich een jaar lang ‘de dorpsvolleybalkampioenen van Wisp’ noemen. Revanche volgt in 2018!

Dorpsvereniging en bijbehorende commissies, dank voor de prima geregelde bbq en volleybalavond. Het was erg gezellig!

Voor meer foto’s, klik hier
Foto’s: Cornelia Brugman

Barbecue/volleybal 9 juli 2016

Zaterdag 9 juli was het weer zover; de jaarlijkse barbecue en volleybaltoernooi van het dorp.

De hele week werden de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten gehouden in de hoop op mooi weer. De weerman had gelukkig mooi weer in het verschiet.
De volleybalcommissie en vrijwilligers begonnen onder prima weersomstandigheden met de voorbereidingen. Aan het eind van de middag begon het helaas te regenen. Om half 7 zou de avond beginnen. De eerste mensen kwamen in de regen met paraplu het terrein op en hoopten onder het genot van een kop koffie op een snelle verbetering van het weer.  Rond kwart voor 7 stopte het gelukkig met regenen en kon de barbecue worden aangestoken. Steeds meer mensen druppelden binnen en er werd heerlijk gegeten van het vlees, de salades en het stokbrood. Om 8 uur konden de wedstrijden beginnen. De teams waren goed verdeeld en aan elkaar gewaagd. Er werden spannende wedstrijden gespeeld en uiteindelijk bleven er twee teams over die de meeste punten hadden gescoord: het blauwe team en het oranje team. Deze twee teams speelden tegen elkaar in de finale. Uiteindelijk won het oranje team overtuigend en werd hen de medaille omgehangen.

We hebben met de ruim 65 mensen die deze avond bezochten een gezellige en sportieve avond gehad. Ook de kinderen hebben zich prima vermaakt op het springkussen.

Volleybalcommissie en vrijwilligers; bedankt voor de organisatie van deze gezellige avond! Het was weer zeer geslaagd. Tot volgend jaar!

Klik hier voor foto’s (met dank aan Cornelia Brugman)
En nog een impressie, klik hier (met dank aan Janine Haddering)

Barbecue/volleybal 20 juni 2015

Het was geen zwoele zomeravond, maar het was droog en de temperatuur was prima voor een barbecue en een partijtje volleybal. De zes teams streden een sportieve strijd om de eeuwige roem en een medaille. Tussen de wedstrijden was er voldoende tijd voor een drankje en een lekker stukje vlees van de barbecue. Het geheel was weer perfect georganiseerd door de commissieleden!

BBQ 2015 (49) BBQ 2015 (51) BBQ 2015 (70)

Meer Foto’s

Barbecue/volleybal 21 juni 2014

Dit mid-summer festijn groeit meer en meer uit tot hét evenement in ons dorp. Dit jaar hadden  zich 111 volwassenen, jongeren en kinderen aangemeld voor de BBQ en/of volleybal. Natuurlijk waren dit niet uitsluitend Wispers, want de jongere  inwoners komen ook met hun aanhang. Evengoed is het op het aantal inwoners van, naar geschat 170, een topopkomst.

BBQ volleybal 2014 (4)BBQ volleybal 2014 (8)BBQ volleybal 2014 (16)

Gedurende de opbouw waren er nog wat regenbuien. Maar vanaf een uur of zes was het volledig droog en bleef het ook windstil. Ideale omstandigheden dus voor zo’n evenement. De hele organisatie is inmiddels met 19 vrijwilligers zo op elkaar ingespeeld, dat opbouw en ontmanteling zonder noemenswaardige  problemen wordt gerealiseerd. Aan het eind van de avond deed Tinus nog een oproep voor wat extra lieden bij de afbraak én die waren er ook.

BBQ volleybal 2014 (18)BBQ volleybal 2014 (20)BBQ volleybal 2014 (22)

Uiteindelijk is er na een zinderende finale tussen de teams Geel en Paars in de laatste minuut het winnende punt gescoord door team Geel, bestaande uit: Martin Schneider, Kees Smeyers, Gert-Jan Heidemans, Robbert Lubbers, Jan-Roelof Mulder, Mireille de Groote en Selien Hegen.

BBQ volleybal 2014 (24) BBQ volleybal 2014 (26) BBQ volleybal 2014 (27) BBQ volleybal 2014 (28) BBQ volleybal 2014 (29) BBQ volleybal 2014 (30) BBQ volleybal 2014 (31) BBQ volleybal 2014 (32) BBQ volleybal 2014 (38) BBQ volleybal 2014 (39) BBQ volleybal 2014 (41) BBQ volleybal 2014 (44) BBQ volleybal 2014 (51) BBQ volleybal 2014 (52) BBQ volleybal 2014 (53) BBQ volleybal 2014 (57) BBQ volleybal 2014 (58) BBQ volleybal 2014 (59) BBQ volleybal 2014 (63) BBQ volleybal 2014 (64) BBQ volleybal 2014 (67) BBQ volleybal 2014 (68) BBQ volleybal 2014 (69) BBQ volleybal 2014 (71)

Wispers sportief bezig BBQ/volleybal 2013
Zaterdag 14 juli jl. vond de jaarlijkse volleybal- en barbecueavond weer plaats. Het bleef tot de bewuste zaterdagmiddag spannend of het wel door zou gaan, want het weer zorgde voor aardig wat nattigheid. Na het uitgebreid bekijken van de weervoorspellingsites besloot de organisatie met behulp van vele tenten dat de avond door zou gaan. Dit bleek, achteraf, een goede beslissing. Het bleef droog.

volleybal (3) volleybal (2) volleybal

De avond vond plaats op de bekende stek, achter het in aanbouw zijnde café Hegen. Voor de jeugd stond er een geweldig speelkussen waar ze zich de hele avond op hebben vermaakt. Daarnaast waren er her en der in het veld nog enkele prachtige waterplassen, die voor vele kinderen een grote aantrekkingskracht hadden (de wasmachines in Wezup hebben de afgelopen dagen vast goed gedraaid).

Zo’n 100 mensen hadden zich aangemeld voor volleybal en/of barbecue. Ook nieuw-Wispers deden volop mee. Er waren acht teams samengesteld,  die verspreid over twee poules op twee velden in drie wedstrijden van 15 minuten uitmaakten wie de sterkste was. Het waren leuke en soms spannende wedstrijden waarbij het ene team te maken had met een opgaande lijn (verlies, gelijk spel en winst) en een ander met een neergaande lijn.

In de tussentijd werd de inwendige mens ook niet vergeten. Barbecue-chefkok Jos stond, samen met sous-chef Engbert Jans, de hele avond voor iedereen vol vuur vlees te bakken. En, het moet gezegd worden, het smaakte prima. Ook de salades en het stokbrood vonden gretig aftrek. En de dames (en heren) achter de ‘bar’ zorgden voor vele smakelijke glaasjes en verzorgden tegelijkertijd de muziek.

barbecue 2012 barbecue 2012 (2) barbecue 2012

Uiteraard was het moment suprême de finale tussen twee goed spelende teams. Na een spannende wedstrijd waren de kampioenen van 2012 bekend. Dorpsvereniging voorzitter Gert-Jan Heidemans feliciteerde het winnende team en overhandigde de winnaars een prachtige medaille.

Hierna was het nog niet afgelopen. De avond ging vrolijk verder en het bleef tot in de late uurtjes erg gezellig. Organisatie, bardames en –heren, barbecue chef-kok Jos en Engbert Jans, hartelijk dank en tot volgend jaar.

Om meer foto’s van het volleyballen en de barbecue te bekijken klikt u hier. (Met dank aan Cornelia en Marjolein)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren