Kerstmarkt 2011

Voor filmpjes kerstmarkt Wezup 2011,
klik hier, nummer 1
klik hier, nummer 2
klik hier, nummer 3

Vrijdag 9 december 2011
Traditioneel is de kerstmarkt in Wezup op vrijdagavond geopend door de kinderen uit Wezup en omstreken. Het gelegenheidskoor onder leiding van Riet Lina en ondersteunt door Arie Boelens met zijn accordeon, zongen veel bekende en onbekende kerstliedjes. Ondanks dat er af en toe een bui viel, was de publieke belangstelling groot. Regelmatig stonden er mensen buiten te wachten totdat er weer ruimte was in de verschillende delen (achterhuizen) van de boerderijen. De standhouders hebben de stands weer in vrolijke kerstsfeer aangekleed en her en der klonken de kerstliedjes weer door het dorp.

 

Zaterdag 10 december 2011
Zaterdag was een prachtige kerstmarktdag. Ook al scheen de zon alleen ’s morgens, ’s middags was het fris en droog. Goed kerstmarktweer.
De bezoekers hadden Wezup weer in grote getale gevonden en de huifkar reed af en aan. De verenigingen uit Wezup die traditioneel bruine bonen met en zonder spek, snert, poffertjes, broodjes rookworst, oliebollen, glühwein en nog veel meer verkopen, hadden hun handen vol. En ook de welbekende kniepertjes vonden weer gretig aftrek. Inmiddels weten al heel veel mensen dat kniepertjes (de platte wafeltjes) aan het eind van het jaar gegeten worden. Het jaar loopt dan ten einde (is afgerold). In het nieuwe jaar eet men rolletjes (met of zonder slagroom), het jaar begint (en is nog opgerold).
De vele stands zijn mooi aangekleed en hebben te maken met veel belangstellende (en kopende) bezoekers. De straten in Wezup werden gisteren opgeluisterd door de ‘alternatieve’ percussiegroep Klabatz uit Oosterhesselen en popkoor Ankoor.

 

Dank je wel avond 8 juni 2012

Wisp maakt kaas in Wisp

Maar liefst veertig Wispers hebben zich op vrijdag acht juni bekwaamd in het maken van kaas. De deelnemers verzamelden zich rond de klok van zeven uur in de biologische beorderij, de Drentse Hoeve, van Albert en Gea Hilbrands. De kaas studie avond werd aangeboden als bedank activiteit aan iedereen die zich tijdens de Kerstmarkt van 2011 had ingezet als vrijwilliger. Het geanimeerde gezelschap werd welkom geheten door Dries namens de stichting Kerstmarkt en Dorpsvereniging. Albert gaf vervolgens een korte uitleg van hetgeen er te gebeuren stond terwijl Gea de schorten en zakdoeken uitdeelde.

Klik hier om een filmpje te bekijken van de kerstmarkt 2008 in Wezup