Laatste nieuws

High Tea 07-01-2018

Hai tea in Wisp. Alle inwoners van Wezup waren uitgenodigd voor een high tea bij HCR Hegen. De wervende uitnodiging, die voorheen alleen voor de vrijwilligers van de kerstmarkt was bedoeld, was dusdanig enthousiasmerend dat er 99 wezupers zich hadden aangemeld voor de high tea!. Wim Hegen heeft zich werkelijk uitgesloofd om de mensen een heerlijke maaltijd voor te schotelen: Prosecco als welkomstdrankje gevolgd door heerlijke sandwiches en zoetigheden werden zeer gewaardeerd! Volgend jaar weer zo?

Opening gerenoveerd Westeinde 05-08-2017

Afgelopen zaterdag 5 augustus was het dan het zover. Het door de dorpsvereniging in eigen beheer gerenoveerde Westeinde is officieel heropend. Rond half vijf nam de voorzitter van de Dorpsvereniging Wezup, Gert-Jan Heidemans, het woord, waarbij de gasten welkom werden geheten. Voorts memoreerde hij de gang van zaken rond de totstandkoming van dit unieke project. Allereerst bedankte hij alle vrijwilligers, die gedurende drie weken iedere avond aan de gang zijn gegaan om ervoor te zorgen dat de stratenmakers de volgende morgen konden doorgaan met het intikken en het vleien van de waaltjes. Speciale dank was er ook voor de Westeindecommissie Pauline Bokhorst, Dies de Vries en Lars Hoedemaker. Ondanks dat zij vaak te kampen hadden met teleurstellingen bleven zij geloven in de haalbaarheid van deze aanpak. Wat begon met een initiatief in 2014 is nu drie jaar later toch gelukt, maar het ging beslist niet van een leien dakje. Veel dank is verschuldigd aan de Heidemij, de provincie Drenthe, de Rabobank en de gemeente Coevorden en de sponsors van de gegraveerde waaltjes.  Hun financiële support heeft het mogelijk gemaakt om met een kloppende begroting dit project te kunnen afronden.

Vervolgens geeft Gert-Jan Heidemans het woord aan Joop Brink

Allereerst steekt Jan de loftrompet  voor het plan, de uitvoering en de niet aflatende zelfwerkzaamheid van de Wisper bevolking. ˜Een uniek project dat nog niet eerder binnen de gemeentegrenzen van Coevorden is gerealiseerd. Dit heeft een voorbeeldfunctie voor alle andere dorpen. Jullie verdienen een extra bordje met eigen weg onder het straatnaambord van het Westeinde.”

Voor de openingshandeling was een speciaal doek gemaakt met een grote foto van de situatie van het wegdek voor de renovatie. Door dit doek los te trekken van het frame was de opening een feit. Hierna konden de aanwezigen het vernieuwde Westeinde zelf inspecteren en de Walk of Wisp met de gegraveerde waaltjes aanschouwen. Vervolgens was er gelegenheid om onder het genot van een drankje en een tapashapje nog even wat na te praten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Renovatie Westeinde, 1-7-2017

Zaterdag 1 juli 2017, renovatie bestrating Westeinde gestart! Na een duidelijke uitleg over het plan van aanpak bij HCR Hegen, zijn een 12-tal Wispers vanmorgen gestart met het rooien van de molgoot vanaf Westeinde 22 tot aan nr.18.De aanhoudende regen bleek geen bezwaar voor de vrouwen en mannen om de klus te klaren. De stratenmaker kan maandag aan de slag. De komende weken zijn er dagelijks vrijwilligers nodig om een stukje Westeinde te rooien. Nog niet aangemeld? Doe dat dan bij Dries, Lars of Pauline.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Golfclinic op de Gelpenberg, 30-6-2017
Afgelopen vrijdag was het zover!
Bijna 30 Wispers gingen op fietse… naar de Gelpenberg om de fijne kneepjes van het golfen onder de knie proberen te krijgen.
Ralph en Gijs, twee golfprofs, ontvingen ons hartelijk en vertelden een en ander over de golfsport, over de clubs (max. 14 in een tas); over tactisch spel, over handicaps en over de vele uren die ze oefenen. Verder demonstreerde Gijs de verschillende clubs en sloeg met gemak de bal zo’n 125 meter weg. Ach, het leek zo gemakkelijk…..

Vervolgens werd de groep gesplitst en ging de ene groep ‘putten’ en de andere groep ging zich richten op de ‘afslag’ En ja, ook hier… als het balletje zo’n 2 meter van de ‘hole’ af ligt, dan denk je toch, één klein tikje er tegenaan en het is ‘hole in one’. Nou, niet dus….. Het is verbazingwekkend hoe zo’n balletje over het randje van zo’n hole er voorbij kan rollen.

Datzelfde geldt voor de ‘afslag’. Hoe moeilijk kan het zijn om zo’n bal weg te slaan. Nou, ook hier was maar één conclusie mogelijk. Het is echt hartstikke lastig. En als je de bal dan raakt, dan moet deze ook nog de goede kant op (en niet teveel naar rechts en naar links).

Het moge duidelijk zijn dat bovenstaande ervaringen, de ervaringen van de schrijfster zijn. Het blijkt dat ook in Wisp, er gewoon natuurtalenten zijn. Waar het ‘putten’ zo gemakkelijk ging en waar de ‘afslag’ ook prima ging.

Als kerst op de taart mochten we nog op de ‘echte baan’ als groep gaan oefenen.
Kortom: het was een gezellige, leuke en sportieve avond.

En de schrijfster van dit stukje, die is er nu echt achter dat het golfen niets voor haar is. Gelukkig denken er vele andere mensen anders over.

En ben je benieuwd naar de Gelpenberg? Drink dan eens een kop koffie in het restaurant daar en kijk eens rond. Het is er gewoonweg prachtig.

 

 

 

 

Geen paasvuur meer in 2017!

Helaas moet de Boermarke mededelen dat er geen paasvuur meer komt. Ieder jaar komt het voor dat er, ondanks de waarschuwing, toch weer stobben en andere materialen worden gestort. Dit zorgt ervoor dat er voor het paasvuur nog allerlei handelingen verricht moeten worden voordat het in de brand gestoken kan worden (richtlijnen gemeente) en na het paasvuur zorgt dit voor veel rommel en extra kosten om e.e.a. op een goede manier af te voeren. Wellicht komen de stobben en de troep niet uit ons eigen dorp, maar het heeft er wel voor gezorgd dat de Boermarke heeft moeten besluiten om vanaf dit jaar te stoppen met het houden van een paasvuur.


Manluu-avond Wezup 10-02-2017 wederom een zeer geslaagd evenement!

54 Manluu waren vrijdagavond 10 februari present om er gezamenlijk weer een fantastische avond van te maken. Dat dat zeker gelukt is blijkt wel uit het feit dat de laatste mannen om 04.00 de gelagkamer verlieten! De buitenactiviteiten werden zonder gezeur over het weer met veel animo uitgevoerd (echte Manluu zeuren nou eenmaal niet….) Nadat de punten van de diverse opdrachten waren opgeteld bleken de mannen van team Rein Kroon de overtuigende winnaar van deze avond.

Bedankmiddag Kerstmarkt, 22 januari 2017

Op zondagmiddag 22 januari organiseerden de kerstmarktcommissie en de dorpsvereniging de inmiddels traditionele bedankmiddag voor alle vrijwilligers, die weer met veel inzet geholpen hebben om de kerstmarkt tot een succes te maken. Er werd bij Wim Hegen gegeten en gedronken. Dat deden we met zo’n 75 volwassenen en kinderen. Thema dit jaar was een ‘Boer’gondische maaltijd. Er is wat afgekloven!

Bedankmiddag 2017(a)Bedankmiddag 2017 (e)Bedankmiddag 2017 (d)Bedankmiddag 2017 (b)Bedankmiddag 2017 (c)Bedankmiddag 2017 (37) (2)Bedankmiddag 2017 (33) (2)Bedankmiddag 2017 (31) (2)Bedankmiddag 2017 (29) (2)

 

 

Bedankmiddag 2017 (28) (2) Bedankmiddag 2017 (27) (2) Bedankmiddag 2017 (26) (2) Bedankmiddag 2017 (25) (2) Bedankmiddag 2017 (24) (2) Bedankmiddag 2017 (18) (2) Bedankmiddag 2017 (16) (2) Bedankmiddag 2017 (12) (2)Bedankmiddag 2017 (10) (2) Bedankmiddag 2017 (9) (2) Bedankmiddag 2017 (6) (2) Bedankmiddag 2017 (41) Bedankmiddag 2017 (40) Bedankmiddag 2017 (38) Bedankmiddag 2017 (36) Bedankmiddag 2017 (15) Bedankmiddag 2017 (5) Bedankmiddag 2017 (2)
Wezup vanuit de lucht
Kai Vrijenhoeff heeft met zijn drone luchtopnames gemaakt van ons dorp. Klik hier voor het filmpje.

20 jaar KUNST in Wezup, 14 augustus 2016
Vandaag, 14 augustus 2016 was alweer de 20e KUNSTmarkt in Wezup.
En KUNST mag met recht met hoofdletters geschreven worden want er was van alles te zien, van schilderijen tot beeldhouwkunst, van prachtige quilts tot sieraden, kleding en tassen en nog veel meer….  Daarbij werden ook bij vele stands demonstraties gegeven.
De bezoekers, die in groten getale aanwezig waren, konden bij goed weer (dat is ook wel eens anders geweest) de aangeboden kunstwerken bekijken. Vele kunstwerken wisselden van eigenaar. Ook de ijsvereniging had het lekker druk met het verkopen van poffertjes en ijsjes.
En de 20e KUNSTmarkt werd opgeluisterd door een prachtig optreden van de Sweelsingers, die menig liedje ter gehore brachten.
Kortom een KUNSTmarkt waar veel te beleven viel.
De KUNSTmarkt in Wezup wordt altijd op de tweede zondag in augustus gehouden. Noteert u de datum van volgend jaar (zondag 13 augustus 2017) alvast in uw agenda?
Tot volgend jaar!
kunstmarkt wezup 2016 (2) impressie kunstmarkt wezup 2016 3 (sweelsingers)

14 augustus 2016: Coevorden huis aan huis, klik hier

Voor meer foto’s van de kunstmarkt 2016 gemaakt door Cornelia Brugman: https://goo.gl/photos/5ezgaaHTHzzJY4XcA

Zeskamp 2016

Ook dit jaar was Wezup aanwezig op de traditionele zeskamp van Zweeloo. Met twee teams: Wezup 1 en Wezup 2. Bestaande uit de jeugd van Wezup en Wezuperbrug. Beide teams stonden onder leiding van Martin Schneider. Ben Kap en Engbert-Jans Dijkstra waren bereid om als juryleden aanwezig te zijn voor beide teams. Na een korte uitleg van de spelletjes voor de coaches en juryleden konden de teams worden voorgesteld.  Marjan Braam van de stichting Zweelermarkt stelde de teams per dorp aan het publiek voor. De dorpen deden een rondje over het zeskamp terrein voor het publiek langs. De zeskamp kon beginnen . Er waren 5 spelletjes en de rode draad. De rode draad blijft tot op het laatst een raadsel wat voor spelletje dit is. De andere spelletjes waren onder andere een groot waterbassin, een zeephelling  en kruiwagens. Deze spelletjes zijn bij de coaches bekend. De rode draad werd voor Wezup 1 gespeeld door Rick Roest en Jessica Kinds. Voor Wezup 2 door Jasper en Lisa Roest. De winnaar van alle spelletjes en de rode draad was het dorp Meppen. Wezup 1 en 2 werden jammer genoeg 5de en 6de. Wim Hegen en Gerrit Haddering bedankt voor het sponseren en het gebruiken van de shirts. Martin en jeugd van Wezup en Wezuperbrug bedankt voor jullie fantastische inzet. En we hopen dat jullie volgend jaar weer mee willen doen.
Ik verwacht voor volgend jaar wel wat meer publiek uit Wezup en Wezuperbrug.  Om onze jeugd uit de beide dorpen aan te moedigen. De Zweelermarkt is een gezellig en leuk evenement. Er is veel te zien en te beleven. Ook de dagen er na kan je genieten van vele kraampjes en voor de jeugd is er Kermis.
Ik hoop jullie te zien volgend jaar.
Met vriendelijke groet, een trotse inwoner van beide dorpen.

Lintjesregen bij 45-jarig EHBO Vereniging Zweeloo, 15 maart 2016
Wist u dat de EHBO Vereniging Zweeloo al 45 jaar bestaat? En dat er zelfs leden zijn die bijna 45 jaar lid zijn van de EHBO vereniging?
Het bestuur van de EHBO Vereniging wilde dit feestelijke feit niet zomaar voorbij laten gaan. Tijdens de Algemene Ledenvergadering die 15 maart jl. plaatsvond is zowel bij het 45 jarig bestaan van de Vereniging stilgestaan maar ook bij trouwe leden. De heer Stevens van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO afdeling Drenthe was bereid gevonden om lintjes, een districtsonderscheiding en zelfs 3 Tilanus onderscheidingen aan de trouwe leden uit te reiken waaronder aan Tineke Hegen (25 jaar lid) en Wilma de Jong-Hagting (20 jaar lid). Beide woonachtig in Wezup. Dankzij ‘razende reporter’ Jos Grootscholten heeft er een mooi stuk in OEK gestaan, klik hier

160315 uitreiking speldjes - kopie

Bericht van de organisatoren van de mannenavond 13-03-2016

Beste Manluu van Wisp,

Gertjan, Mark, Fenrik en Jos zijn nog even bij elkaar geweest om na te praten over de eerste Manluu-avond. Zoals jullie zullen begrijpen waren wij er het gezamenlijk over eens dat deze avond uitermate succesvol is verlopen. En dat bleek ook wel uit de ingevulde evaluatieformulieren met uitsluitend positieve reacties. Er waren ook wat leuke ideeën, die voor de activiteiten van volgend jaar zeker worden overwogen.

Ja, want we organiseren in 2017 weer een Manluu-avond. Voorlopig handhaven we de avond op de tweede vrijdag van februari, omdat dan de meeste mannen zich wel kunnen vrijmaken. Dus is de datum voor volgend jaar:  vrijdag 10 februari 2017

Zet alvast in je agenda!

Financieel zijn we er net uitgesprongen met nog wat extra geldelijke steun van Wim Hegen, waarvoor veel dank!

Maar ook de andere sponsoren hebben er voor gezorgd dat we deze avond konden realiseren.

Dit waren de sponsoren:

  • Zweeler Bier ( Oes eig’n Pils)
  • Drentse Hoeve (kaas)
  • Scholtens Zathe (droge worst)
  • HCR Hegen (de echte Hegen gehaktbal)
  • Dorpsvereniging Wezup (koffie)

Nogmaals dank aan allen.

Manluu van Wisp, mannenavond 19 februari 2016

De eerste manluu-avond is een feit. Vijftig mannen hebben een fantastische avond met elkaar beleefd, (ga eens na,190 inwoners in Wezup, waarvan maar liefst 50 mannen van boven de 18, acte de présance  gaven!) Om zo’n avond niet te statisch te laten verlopen, had de organisatie bedacht om de negen deelnemende teams op verschillende locaties op het Westeinde en de Wezuperstraat een opdracht e laten vervullen, zoals touwtrekken, melkkoeien tellen, strobaal gooien, darten, beroepen raden, wijn en bier proeven(welke kleur, welk merk). Het was hilarisch. Na terugkeer bij Wim Hegen en de bekendmaking van het winnende team (zij mogen zich nu één jaar Manluu van Wisp noemen) ontstond er een zeer geanimeerde avond. De laatste deelnemers vertrokken rond de klok van vier!

Manluu Wisp 19-02-2016 (15) Manluu Wisp 19-02-2016 (14)Manluu Wisp 19-02-2016 (13)Manluu Wisp 19-02-2016 (12)Manluu Wisp 19-02-2016 (10)Manluu Wisp 19-02-2016 (9)Manluu Wisp 19-02-2016 (8)Manluu Wisp 19-02-2016 (7)Manluu Wisp 19-02-2016 (6) - kopie - kopieManluu Wisp 19-02-2016 (5) Manluu Wisp 19-02-2016 (2) Manluu Wisp 19-02-2016 (1) Manluu Wisp 19-02-2016 (3) Manluu Wisp 19-02-2016 (4)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wezup valt in de prijzen bij ‘Kern met Pit’, 23 januari 2016

Zaterdag 23 januari 2016 vond de jaarlijkse prijsuitreiking plaats van de door de Koninklijke Heidemaatschappij georganiseerde wedstrijd ‘Kern met Pit’ in het kasteel in Coevorden. Doelstelling van dit initiatief van de Heidemij is om dorpen die door zelfwerkzaamheid een project realiseren dat de leefbaarheid en saamhorigheid van een dorp vergroot, een financiële bijdrage te geven om hun project te kunnen realiseren.

kern met pit (8) kern met pit (7) kern met pit (2)

 

 

 

 

 

De dorpsvereniging van Wezup heeft een jaar geleden het project “Renovatie oudste straat in het dorp” voorgedragen bij de Heidemij en is geselecteerd voor deelname aan ‘Kern met Pit 2015’. Doelstelling was (en is nog steeds) om in eigen beheer het in abominabele staat verkerende wegdek van het Westeinde te her bestraten met de bestaande waaltjes en aanvulling voor de niet meer bruikbare stenen om zodanig de karakteristieke uitstraling van het Westeinde te behouden. Citaat uit het Juryrapport: Ondanks de niet aflatende inzet van de dorpsvereniging is het uiteindelijk niet gelukt om het project te realiseren in de uitvoeringsperiode, maar zijn dusdanig veel stappen gezet en is ook bij de gemeente draagvlak ontstaan om het project te steunen dat het predicaat “Kern met Pit’ de dorpsvereniging toekomt en hopelijk een steun in de rug zal zijn om het project gerealiseerd te krijgen. Aan de prijs is er naast een fraaie plaquette een bedrag verbonden van 1000 euro, dat de penningmeester van de dorpsvereniging Wezup kan toevoegen aan het potje ‘Renovatie Westeinde’. De intentie is om in het voorjaar te starten met de werkzaamheden.

Vanaf 16 januari expositie over Harry ‘Cuby’ Muskee in het Drents Museum

In het Drents Museum opent morgen de expositie ‘Windows of my Eyes-75 jaar Harry ‘Cuby’ Muskee’ bij het Drents Museum in Assen. Onderdeel van deze expositie is het beroemde ‘Perkaan-filmpje’. Dit filmpje is natuurlijk al op deze site te zien. Meer weten over de expositie, klik hier

160115 afb muskee

 

 

 

 

 

Ben je burgerhulpverlener en volg je de AED/reanimatie herhalingsles nog niet in Wezup?

Wist je dat er in Wezup jaarlijks een herhalingsles AED/reanimatie gegeven wordt? Deze vindt dit jaar plaats in februari. Ben je burgerhulpverlener, woon je in Wezup of directe omgeving en wil je deze les graag in Wezup volgen, klik hier. Ook als je lessen elders volgt (bv. via je werk) dan horen wij het graag. Hoe meer mensen in Wezup en directe omgeving burgerhulpverlener zijn, hoe beter.

ME 1 VV SWEEL KAMPIOEN ! 

Zaterdag 7 november zijn de meisjes E1 van vv Sweel kampioen geworden in de 1e klasse. Onder een grote schare “fans” werd er die dag tegen de nr 2 De Weide met maar liefst  8-1 gewonnen. De Wezuper inbreng was Leonie Knol die 2 keer scoorde .Wekelijks laten de meiden goed verzorgd voetbal zien en dat resulteert in dit puike resultaat . Lees meer

Slipjacht Wezup, 17 oktober 2015

Ook dit jaar was Wezup weer in beeld voor de jaarlijkse slipjacht, ’n mooie traditie. Alle deelnemers verzamelen zich rond twee uur achter HCR Hegen. Dit verzamelen wordt opgeluisterd door een aantal muzikanten bijgestaan door het blaffen van de honden die nog niet de vrijheid hebben gekregen en laten merken dat ze het daar niet mee eens zijn.Na het nuttigen van een borrel of fris en het loslaten van de honden (een mooi spektakel), ging men rustig van start richting het bos. Hier zoeken de honden het reukspoor en zo volgt een mooie tocht door de bossen, waarna ze moe maar voldaan weer in het dorp terugkeren. Op naar een volgende tocht.

DSC_0740DSC_0732 DSC_0729 DSC_0725       DSC_0728

 

 

 

 

 

 

 

Column 11-08-2015

Lars Hoedemaker vond op het internet een column van een vakantieganger die op het terras van HCR Hegen aan een biertje zit en op humorischtisch wijze verslag doet van zijn kijk op Wezup. Het lezen waard. http://www.nieuwecolumn.nl/wezup-en-een-bushokje/

Kunstmarkt 9 augustus 2015

Wauw!!, wat boften kunstenaars, locatiehouders en natuurlijk het grote aantal bezoekers dit jaar van een prachtige kunstmarkt. De weersvoorspelling werd volledig bewaarheid. Het aantal bezoekers was gelijkwaardig aan dat vorige jaren. En dat is op zich een fantastisch resultaat, gezien de almaar toenemende publieksattracties  in de directe omgeving van Wezup, die enigszins concurrerend zijn. De horeca en vele standhouders waren overigens zeer tevreden met de behaalde omzetten. Uiteraard zijn er ook deelnemers, die minder tevreden huiswaarts zijn gekeerd door geen of weinig verkochte werken. “It’s all in the game”, aldus Mary Noordman. “De organisatie verliep weer gesmeerd, toegang en parkeren zoals te doen gebruikelijk gratis en voor de meegebrachte kunst en kunstnijverheid zijn de deelnemers zelfverantwoordelijk”

kunstmarkt 2015 (11) kunstmarkt 2015 (14) kunstmarkt 2015 (26)

 

 

 

Het initiatief van de dorpsvereniging om fondsen te werven voor de renovatie van het Westeinde is heel goed ontvangen. Voornamelijk Wispers en oud bewoners hebben de portemonnee getrokken en ruimhartig 50 euro gedoneerd voor deze aanpak. Voor dit bedrag wordt er een zelf gekozen naam gegraveerd in een authentiek Waaltje wat later geplaveid wordt in de nieuwe bestrating. Bij het sluiten van de markt waren er 32 certificaten afgegeven. Tien waaltjes moeten nog worden gegraveerd. Belangstellenden die de kunstmarkt gemist heben maar wel hun steentje bij willen dragen aan de renovatie van het Westeinde door het kopen van een gegraveerde steen kunnen contact opnemen met Dries de Vries (0591-372529 of nicoladrie@gmail.com) Volgend jaar, 2016, vindt al weer de 20ste  kunstmarkt plaats.  Mary, de initiator en organisator van de kunstmarkt  gaat er vast en zeker een speciaal evenement van maken. Hopelijk treffen we elkaar dan weer op de tweede zondag in augustus in Wezup. Klik hier voor foto’s gemaakt door Cornelia Brugman

Carbage Run 2015

Edition 2015 is de zevende zomer editie van the Carbage Run. In 2009 is men gestart met 64 auto’s en inmiddels is het evenement uitgegroeid tot de grootste in zijn soort. Dit jaar verschenen er 550 auto’s aan de start. De inschrijving was binnen 1 minuut uitverkocht. De route is elk jaar anders en in 2015 ging de Zomer Editie naar Engeland, Wales en Schotland. Eén van de deelnemers was Egbert Jan Hilbrands uit Wezup. Hij heeft met z’n teamgenoot de carbage run helemaal uitgereden en is heelhuids, met ‘barrel’, weer teruggekeerd naar Wezup.

150713 egbert jan hilbrands carbage run 1 150713 egbert jan hilbrands carbage run

 

 

 

 

 

Miss verkiezing, Zweelermarkt, 07-07-2015

Voor het derde jaar heeft tijdens de Zweelermarkt de Miss Sweel verkiezing plaatsgevonden. Dit jaar deed voor het eerst een inwoner van Wezup mee aan de verkiezing. Janine Haddering vertegenwoordigde de gezamenlijke kappers in Aalden. Na een leuke, gezellige avond waarbij alle dames zich uitstekend presenteerden, is Ilse Nijenbanning gekroond tot Miss Sweel 2015.

150707 zweelermarkt miss verkiezing 2 150707 zweelermarkt miss verkiezing janine 1 150707 zweelermarkt miss verkiezing janine 2 150707 zweelermarkt miss verkiezing janine 3 150707 zweelermarkt miss verkiezing janine 4 150707 zweelermarkt miss verkiezing janine 5 150707 zweelermarkt miss verkiezing janine haddering 150707 zweerlermarkt miss verkiezing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zweelermarkt 2015, Zeskamp en NK Kloep’m 06-07-2015

Ook dit jaar deden er weer twee gecombineerde teams (Wezup/Wezuperbrug) mee met de jaarlijkse zeskamp tijdens Zweelermarkt. Onder de bezielende leiding van coach Martin hebben ze het uiterste gegeven en eindigden op een 4e en 5e plaats. Vervolgens werd na 16 jaar weer het Open Nederlands Kampioenschap Kloep’m, het kroep’n op klomp’n gehouden. Na een spannende strijd werden Giel Bakker en Iris Mulder, Nederlands Kampioen Kloep’m. 150706 giel bakker iris mulder nk kloep'm Voor meer foto’s, klik hier en hier.

 

 

 

 

 

 

Klootschieten 07-06-2015

Het weer leende zich er uitstekend voor: een zonnetje en toch niet te warm. Elf enthousiastelingen kwamen vanmiddag naar de brink voor het klootschieten. Twee teams werden gevormd. Na een spannende strijd ging team twee (Martin, Jantje, Wilco,Leoni en Egbertjan) er met de overwinning vandoor.

Klootschieten 07-06-2015 (4) Klootschieten 07-06-2015

 

 

 

 

 

Afscheid Roelof Hegen van de Biljartclub Wezup

Afgelopen woensdag 20 mei 2015 heeft Biljartclub Wezup officieel afscheid genomen van haar trouwe lid Roelof Hegen (85!). Roelof is in 1966 lid geworden van de biljartclub en is dus met enkele onderbrekingen vanwege fysieke klachten bijna 50 jaar actief geweest binnen de club.  Het werd hem nu toch wat te zwaar om gedurende het biljartseizoen (van de wilde bond) elke week acte de présance te moeten geven. Hij blijft nog wel beschikbaar voor een enkele invalbeurt  en zal in de Korenhof ook nog wel eens een balletje stoten. Roelof zal worden gemist bij de biljartclub en zeker om zijn niet aflatende humor.

biljartclubIs Roelof kleurenblindRoelof tijdens zijn laatste partijtje

 

 

 

 

De biljartclub is dus nu op zoek naar een vervanger voor Roelof om de gelederen weer compleet te maken. Heb je interesse en kun je redelijk met de keu overweg, meld je dan aan bij Wim Hegen op telefoonnummer 0591 371224.

 

Kern met Pit, 24 januari 2015

Tijdens de jaarvergadering van de dorpsvereniging is het opknappen van het Westeinde ter sprake geweest. Om dit project een nieuwe impuls te geven heeft de dorpsvereniging zich aangemeld bij “Kern met Pit”. “Kern met Pit” is een initiatief van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij en biedt dorpen de mogelijkheid mee te dingen naar de titel “Kern met Pit”. Een dorp kan zich voor deze wedstrijd aanmelden met een project waarin dorpsbewoners participeren en waar het gehele dorp beter van wordt. Op zaterdag 24 januari 2015 was de aftrap in Het Hunebedcentrum te Borger. Deelnemers konden daar hun project presenteren. We kunnen melden dat we geselecteerd zijn om mee te dingen naar de titel “Kern met Pit”. We houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen!

Kern met Pit Kern met Pit (2)

 

 

 

 

 

Klik hier voor 2014 Laatste nieuws

Klik hier voor 2013 Laatste nieuws

Klik hier voor 2012 Laatste nieuws

Klik hier voor 2011 Laatste nieuws

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren