Laatste nieuws

Bollen planten 16-11-2019

Op zaterdag 16 november hebben tijdens de bollenplantmiddag zo’n 25 met spade en plantstok bewapende dorpsgenoten meegeholpen om bloembolletjes te planten in het kader van het project ‘natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups’ in Wezup. Het is gelukt om gedurende deze leuke middag met elkaar bijna 10.000 bollen voor de vorstperiode de grond in te krijgen. Na de klus hebben de deelnemers nog even gezellig nagezeten bij Hotel Hegen en kreeg iedereen een zakje bollen mee om in eigen uit tuin te zetten. De werkgroep kijkt met tevredenheid terug op deze geslaagde actiemiddag.

De bollen zijn gepoot op diverse locaties binnen de bebouwde kom in de directe nabijheid van eikenbomen, waar de rups zich ophoudt. De bollen zijn biologisch geteeld en grotendeels botanisch, dus vermeerderen zich spontaan. Als de bolletjes bloeien trekken zij de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aan, zoals de sluipwesp en gaasvlieg, maar uiteraard ook andere insecten die nuttig zijn voor het herstellen van de biodiversiteit.

De plantlocaties zijn aangegeven met kleine houten piketpaaltjes en worden binnenkort met de gemeente afgestemd, zodat het maaibeleid kan worden aangepast. Op de website van Wezup zullen we de locaties ook publiceren zodat iedereen weet waar de bollen staan. De werkgroep hoopt op een fleurig voorjaar!

Zuidenveld Zweeloo, 12-07-2019

Eindelijk was het zover, de Zuidenveldoptocht. De weergoden waren ons goed gezind. Wisp had, dankzij vele hulpvaardige Wispers een prachtige wagen en boog. En dat was het niet alleen; er deden nog veel meer Wispers mee aan de optocht, zoals te zien is aan de prachtige foto’s met dank aan Cornelia Brugman. Klik hier en kijk en geniet…!

Meer weten over Zuidenveld? Historie, jurering, activiteiten…klik hier

Bedankmiddag 27-01-2019

Zondag 27 januari vond weer de traditionele bedankmiddag plaats bij HCR Hegen. De kerstmarktcommissie en de dorpsvereniging geven hiermee blijk van hun waardering voor al die vrijwilligers, die zich inspannen om de kerstmarkt tot een succes te maken. Na de opening door Gertjan en Lars werden Monique Heidemans en Mark de Jong nog even in de bloemetjes gezet als dank voor hun jarenlange inzet voor de organisatie. Na wat versnaperingen stond een uitgebreid stamppotbuffet uitgestald voor de 70 aanwezige dorpsbewoners. dat gretig aftrek vond. Zoals te zien is op de foto’s van Cornelia was het een zeer geanimeerde middag!

Wat heeft pompoen met kunst van doen…?, 15-09-2018

In het kader van hun 5-jarig lustrum was Zweeloo Kunstenaarsdorp vandaag neergestreken op de Brink in Wezup. Van 11.00-16.00  uur hebben zij belangstellen hun eigen creativiteit (meer of weer) laten ontdekken of kon je gewoon een gezellig praatje maken.

De Brink zag er prachtig uit. Mooie pompoenen, djembés en een prachtige quilt die, als je van dichtbij met een verrekijker keek, iets heel anders liet zien dan dat je zonder verrekijker zag. Heel bijzonder!

Komende week is Zweeloo Kunstenaarsdorp nog te vinden op het oogstfeest in Meppen (22/23 september) en de afsluiting is 29 september in Zweeloo.

Meer weten? Houd de OEK in de gaten.

High Tea 07-01-2018

Hai tea in Wisp. Alle inwoners van Wezup waren uitgenodigd voor een high tea bij HCR Hegen. De wervende uitnodiging, die voorheen alleen voor de vrijwilligers van de kerstmarkt was bedoeld, was dusdanig enthousiasmerend dat er 99 Wezupers zich hadden aangemeld voor de high tea!. Wim Hegen heeft zich werkelijk uitgesloofd om de mensen een heerlijke maaltijd voor te schotelen: Prosecco als welkomstdrankje gevolgd door heerlijke sandwiches en zoetigheden werden zeer gewaardeerd! Volgend jaar weer zo?


Klik hier voor 2017 Laatste nieuws

Klik hier voor 2016 Laatste nieuws

Klik hier voor 2015 Laatste nieuws

Klik hier voor 2014 Laatste nieuws

Klik hier voor 2013 Laatste nieuws

Klik hier voor 2012 Laatste nieuws

Klik hier voor 2011 Laatste nieuws

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren