Ludi Brandwagt-Bok

Mijn echtgenoot Frans en ik hadden al jaren de wens om op het platteland te gaan wonen.

Toen  onze drie kinderen  op eigen benen kwamen te staan, grepen we de kans om die wens waar te maken. We vonden een mooie locatie en verhuisden in de zomer van 1998 van Emmen naar ons mooie dorp Wezup.

Ludie Brandwagt Ludie Brandwagt Ludie Brandwagt

 

 

 

 

Ik groeide op in Sneek. Als kind ontdekte ik het werk van Vincent van Gogh in het weekblad “Margriet”  waarop mijn moeder geabonneerd was. Daarmee ontstond mijn belangstelling voor beeldende kunst.

Op de kweekschool in Steenwijkerwold  gaf een gedreven tekenleraar voeding aan die interesse.

Verdere verdieping  vond ik in vervolgopleidingen, o.a.  tot docent tekenen aan de lerarenopleiding “Windesheim” in Zwolle.

Ludie BrandwagtTot 2008 werkte ik als docent beeldende vakken en CKV aan het  Esdalcollege  in Klazienaveen.

Sinds een paar jaar werk ik als vrijwilliger voor Specialarts, een organisatie die zich richt op het bevorderen van kunstbeoefening  door mensen met een beperking.

 

Daarvoor bezoek ik  bezoek ik werkplaatsen en ateliers voor het geven van adviezen en om veelbelovend beeldend werk te selecteren voor de landelijke galerie in Amersfoort (zie onder collectie op www.specialarts.nl ).

Naast het lesgeven ben ik altijd beeldend aktief geweest,  ondermeer  als lid van het  kunstenaarscollectief  “Souza”  in Emmen (zie www.souza-art.nl)..

Aanvankelijk werkte ik abstract;  kleine schetsen vormden de aanzet tot groter werk, veelal landschappelijke elementen, maar gaandeweg ging mijn interesse steeds meer uit naar figuratieve thema’s. Het  ambachtelijke daagt me uit.

Ludie BrandwagtLudie Brandwagt

 

 

 

 

Mijn inspiratie kan overal vandaan komen:  de houding van een model of het spel van licht en donker op het gras rond spelende kinderen of op de plooien van het beddengoed.

Ludie BrandwagtBij mijn recente schilderijen is het vooral mijn directe landelijke omgeving; een ogenschijnlijk vergeten giertank, een serie kuubskisten  op het land in Wezup. De mogelijkheden van de digitale fotografie zijn daarbij hulpmiddelen.

 

Hoewel in mijn schilderijen de waarneming sterk aanwezig is, wil ik die gekleurd  en vervormd  volgens eigen beleving  weergeven.