Fietspuzzeltocht

Fietstocht 2023

De jaarlijkse fietspuzzeltocht was dit jaar op zondag 3 september.
Met stralend weer en een temperatuur van rond de 22 graden waren de omstandigheden ideaal om volop van de mooie fietsroute te genieten. In Noord-Sleen was Hunnebed D50 gekozen voor de eerste stop.
Deze iconische plek was perfect om een leuke groepsfoto te maken. De fietstocht eindigde op het terras van De Flintenhoeve waar iedereen verder kon bijpraten onder het genot van een welverdiend verfrissend drankje.
Arie Boelens reed dit keer de route zelf en won de wisselbeker voor volharding en voor het bedenken van de fietspuzzeltocht (route met vragen) in de afgelopen jaren.
Dank aan Evert voor de hele organisatie van de geslaagde fietstocht, van fietsroute tot iedereen voorzien van frisdrank en versnaperingen.Fietstocht 2020

Helaas zijn een aantal afbeelding niet op het onlangs rondgestuurde fietstocht formulier terecht gekomen.

Dat is jammer voor hen die de tocht willen rijden en de vragen willen beantwoorden.

De complete vragenlijst kunt u in dit bijgevoegde bestand vinden. Print dit uit en gebruik dit tijdens uw fietstocht.

http://www.wezup.info/wordpress/wp-content/uploads/2020/08/Fietspuzzeltocht-2020-met-vragen.pdf

Fietstocht 2019

Zondag 25 augustus 2019, de jaarlijkse fietspuzzeltocht werd verreden bij een temperatuur van 33°C. Maar dit mocht de pret niet drukken. Veel dorpsgenoten begonnen vol goede moed, goed ingesmeerd en voorzien van voldoende water, aan de mooie zonnige tocht. Naast het genieten van de mooie omgeving, volgden ook de nodige hoofdbrekens over de leuke maar pittige ‘puzzels’. Tussendoor kon men ook nog genieten van een heerlijk ijsje. Bij terugkomst bleken Ineke, Renald, Joyce, Gerard en Alet het meest koelbloedig te zijn gebleven en werden zij als winnaars van de fietspuzzeltocht 2019 uitgeroepen. Gefeliciteerd en geniet een jaar lang van de prachtige beker!!

Kortom, het was weer een prachtige tocht.

Foto’s met dank aan Cornelia Brugman

Fietstocht 2018

Op 2 september werd dit jaar weer de fietstocht gereden. Het weer hielp mee om er weer een gezellig evenement van te maken. Omdat Wim met vakantie was, was het eindpunt en de nazit dit keer bij “Het Wapen van Aalden”.

Meer foto’s van de fietstocht, gemaakt door Cornelia Brugman: https://photos.app.goo.gl/nDqD13FeyTAogTnG8

Fietstocht 2017
Zondag 3 september was het zover. Zo’n 28 Wisper fietsers vertrokken vol goede moed met een stralend zonnetje (dat is ook wel eens anders geweest) vanaf HCR Hegen.  Na een plezierige maar ook uitermate spannende (door de vragen) fietstocht, kwamen alle deelnemers ‘moe’gefietst en ‘moe’gedacht weer aan bij HCR Hegen. De deskundige jury ging aan de slag en de familie Haddering ging uiteindelijk met de fietspuzzeltochtwisselbekerbokaal aan de haal. Gefeliciteerd!

Voor foto’s, klik hier
met dank aan Cornelia Brugman

Fietstocht 2016
Afgelopen zondag 28 augustus vond weer de traditionele fietspuzzeltocht plaats. Een kleine 30 deelnemers vertrokken tussen 12.00 en 13.00 bij heerlijk zomerweer van af HCR Hegen voor een leuke tocht. Zoals te doen gebruikelijk moesten er onderweg diverse vragen worden beantwoord op het puzzelformulier. De eerste ruststop vond plaats bij Wachtum waar Jos gereed stond met frisdrank en versnaperingen. Ook hier moesten er een paar pittige puzzels worden opgelost. Vooral de doorloper zorgde voor nogal wat hoofdbrekens. Verderop op de route konden de deelnemers nog even pauzeren bij Talenti in Gees voor een ambachtelijk ijsje. Vervolgens werd de tocht voortgezet en afgerond bij Wim Hegen. Daar vond tijdens de geanimeerde nazit de prijsuitreiking plaats. Henk & Tineke Hegen sleepten de beker in de wacht met een afgetekende overwinning.

Klik hier voor meer foto’s van de fietstocht, gemaakt door Cornelia Brugman

Fietstocht 2015

In tegenstelling tot vorige week, toen het goot van de regen, konden 16 enthousiaste fietsers vandaag, genietend van de zon, toch van start. Er stond een stevig briesje, maar dat kon de deelnemers niet deren. Arie Boelens had weer een leuke tocht uitgezet, afgewisseld met enkele breinbrekers. Ter afsluiting werd er op het terras van Wim nog een potje gesjoeld. De wisselbeker ging dit jaar naar een vijftal dames, die de beker later in ontvangst zullen nemen.

Foto’s van de fietstocht gemaakt door Cornelia Brugman. Klik hier

Fietstocht 7 september 2014

Na twee regenachtige zondagen kon op de 7de september toch nog gefietst worden. Vijftien deelnemers meldden zich tussen twaalf en één om de route te fietsen die Arie Boelens uitgezet had. Uiteraard werden de deelnemers uitgedaagd om diverse raadsels op te lossen. Na afloop was het goed toeven op het terras van Wim en reikte Arie de wisselbeker uit aan Gert-Jan en Monique Heidemans.

Fietstocht 2014
Fietstocht 2014
Fietstocht 2014

Fietstocht 2012

Wat een geweldige dag voor de jaarlijkse fietstocht.  Aangenaam fietsweer, maar vooral weer vertrek en thuiskomst bij Wim. Arie Boelens had zoals gebruikelijk een heel fraaie en ‘groene’ tocht uitgestippeld vanuit Wezup via Zweeloo, Sleen, Diphoorn, Erm en weer terug via Zweeloo naar Wezup.Tussendoor werd er even gefourageerd bij “De Deel” van Roelof Klinkhamer. Als beste team kwam de combinatie Allet, Tineke en Henk op de eerste plaats. De deelnemers weten inmiddels wel dat het Cowboy-paard Vrijdag heet. De vogelliefhebbers moeten nog wat bijleren. Niemand had alle anrtwoorden goed. Ruim 40 deelnemers waren present.

Klik hier voor meer foto’s, gemaakt door Cornelia Brugman.

Bewaren

Bewaren