Manluuavond

Manluuavond 07-02-2020 Eerste lustrum

50 Manluu hadden zich om 18.30 uur verzameld bij Wim Hegen. daar hebben zij onder de bezielende leiding van René Ruiter, chef van tafel 16, in samenwerking met de vaste kok van HCR Hegen, Klaas van der Heiden, in 5 groepen van +/- 10 personen een heerlijke stamppot met gegrild buikspek gemaakt. Er werden aardappelen (door Ferry Knol gesponsord) geschild, gele uien gesnipperd, wortelen geschrapt (beide gesponsord door Scholtenszathe)!Het eindresultaat was subliem. Vooraf werden er, ruimschoots, heerlijke amuses geserveerd Tevens zijn toen de nieuwe inwoners voorgesteld: Jan-Willem Witteveen, nu wonend in het voorstuk van Perkaan met zijn vrouw Anouschka en Greg(ory) Beumer, die op korte termijn hoopt samen met zijn eega Constance de Rijk en hun kinderen, hun woning in aanbouw aan de Brinkstraat te betrekken. Gerwin Witvoet was niet aanwezig. Maar hij gaat met zijn vrouw Ineke wonen in het voormalige woonhuis van Jan en Barbara Stoffer Nadat er nog een heerlijk dessert was genuttigd, werd het hoog tijd voor de buitenactiviteiten. 9 groepen speelden tegen elkaar, bij het buksschieten, touwtrekken, spiekerslaan en de fotoquiz ‘waar staat dit object in wezup’ en natuurlijk een potje voetbal op een driehoekig grasveldje. Het winnende team bestond uit Tinus de Groote, Bart Sanders, Martin Schneider, Ferry Knol en Arjan Jacobs. Eeuwige roem valt hun ten deel!

Manluuavond 08-02-2019

De Manluuavond op 8 februari 2019 was wederom een spektakelavond. Een dikke 50 Wisper Manluu waren van de partij en die hebben er gezamenlijk een topavond van gemaakt. Zoals te doen gebruikelijk opende Mark de avond, gevolgd door Gert-Jan die uitleg gaf over de diverse opdrachten onderweg en de punten die per opdracht te verdienen waren. Jos introduceerde vervolgens de drie nieuwe inwoners, te weten Frank Nijboer, Niels Blauwiekel en Gerard Parlevliet. Alle 9 groepen kregen tijdens de koffie de opdracht om met 4 steekwoorden een gedicht, limerick of verhaaltje te schrijven. Geen sinecure voor sommige groepen.

Daarna ging de goegemeente naar buiten om de opdrachten uit te voeren. In de schuur van Jos hadden Dries en Michael een schietopstelling gefabriceerd, waarop met twee luchtdrukbuksen wat doelen moesten worden omgeschoten. Daarna naar de kapschuur van Ed Cohen waar een putting range was gemaakt. Jan Peter werd er winnaar en krijgt van Ed een golfbroek cadeau. Bij Reyer moest er worden ‘gemolken’, waar met de gemolken hoeveelheid nogal werd gefraudeerd, maar dat werd gedetecteerd door Gert-Jan. Vervolgens was er de fotoquiz bij Huize Wezup en zijn er bitterballen met bier en fris genuttigd bij de fam. Mulder. Bij Rein Kroon moesten een aantal lastige historische vragen over Wezup worden beantwoord en bij Gerrit Hegen werd er een behendigheidsspel met stropakjes gespeeld. Op de Brink vond een spannende steprace plaatst en bij Wim was er weer een bierproeverij van vier Sweeler bieren. Geen enkele groep had ze alle vier goed! Na de beraadslagingen en puntentelling werd de groep met Dries, Gerus, Gerard, Marko, Rob en Ben de overtuigende winnaar.