Pasen

Kinderactiviteiten 2014

Kinderactiviteit pasen 2014 (11) Kinderactiviteit pasen 2014 (12) Kinderactiviteit pasen 2014
Zaterdag 19 april was het weer zover, een paasactiviteit voor kinderen uit Wezup van 3 jaar t/m groep 8 van de basisschool. Dit jaar zijn we naar Valentinos suikerfabriek in Assen geweest voor het versieren van cupcakes in paasstijl.

Kinderactiviteit pasen 2014 (10) Kinderactiviteit pasen 2014 (9) Kinderactiviteit pasen 2014 (8)
Het was een schot in de roos. We kregen allemaal zes cupcakes tot onze beschikking waarvan we in ieder geval vijf met onze eigen creativiteit mochten versieren. Er lagen allerlei voorbeelden, kleuren fondant, vormpjes, eitjes, kipjes en nog veel meer, voor ieder wat wils. Dat leverde de mooiste creaties op, zoals op onderstaande foto’s wel te zien is. Ook de ‘leiding’ deed volop mee. De zesde cupcake werd gezamenlijk versierd met een vogelnestje, grassprietjes, bloemetjes en natuurlijk een eitje.

Kinderactiviteit pasen 2014 (6) Kinderactiviteit pasen 2014 (5) Kinderactiviteit pasen 2014 (4)
Hierna ging een ieder met een vrolijk zakje met cupcakes huiswaarts, helemaal klaar voor de paasdagen.

Meer foto’s klik hier

Kinderactiviteit 2013
Zaterdag 30 maart zijn we met 9 kinderen en 3 begeleiders naar Jack & Deco in Westerbork geweest. Hier gingen de kinderen een letterhuisje versieren en konden ze deze opvullen met zelf versierde paaseitjes.
Allemaal gingen ze vol goede moed met verf aan de slag. De één koos voor een letterhuisje in één kleur; de andere bedacht dat alle vakjes wel een aparte kleur konden krijgen. Weer een ander vond dat de achterkant ook een kleur moest krijgen. Wie weet draai je het letterhuisje wel eens om. Ook kon men eitjes met speciaal papier beplakken en deze dan in het letterhuisje ‘tentoon’ stellen. Na zo’n 1 1/2 uur knutselen stonden er 9 zeer verschillende, zeer kleurrijke paasletterhuisjes.
Jacqueline van Jack & Deco, dank voor de leuke paasletterhuisjesversierworkshop!
Hierna gingen we met z’n allen weer terug naar Wezup waar het welbekende ‘zoek het gouden ei’ plaatsvond. Op de brink en op het veldje van Haddering lagen allemaal chocolade eitjes. De paashaas had ze zelfs hoog in het bushokje verstopt. Het duurde even, maar toen vond Alma de Jong, het gouden ei.
Hierna ging iedereen met een zakje vol paaseitjes, het versierde letterhuisje en een goed gevoel weer naar huis.

Klik hier voor meer foto’s

Kinderactiviteit 2012
Zaterdag 7 april jl. zijn we met 14 kinderen en 5 begeleiders naar sjocolade.nl (banketbakkerij-chocolaterie Amoureus) in Meppel geweest voor een workshop paasei-huis maken. Na een zeer vriendelijke ontvangst door gastvrouw Mieke kregen we, onder het genot van ranja/koffie/thee en een heerlijk paashaasgebakje, een korte film en uitleg over hoe en waar chocola van gemaakt wordt.

In verband met de hygiëne kregen we allemaal een plastic schort en een haarmutsje op en gingen we vol enthousiasme richting de ‘werkplaats’ waar chocolatier Maarten al op ons stond te wachten. Het rook er heerlijk naar chocola. Op de tafel stond een prachtig paasei-huis als voorbeeld (een groot paasei met een dakje en prachtig versierd). Iedereen zocht een plaatsje en mocht twee helften van een groot paasei (wit, melk of puur) pakken. Maarten deed wat vloeibare chocola op de rand en de kinderen ‘plakten’ de helften aan elkaar (en in het ei ging een lekkere verrassing). Daarna kregen ze allemaal wit, melk of puur in een klein zakje en konden ze op hun eigen manier het ei, met of zonder bloemetjes, versieren. Men was zeer creatief; de afbeeldingen gingen van grillig met bloemetjes, strakke lijnen met vermelding van eigen naam (waarschijnlijk voor herkenbaarheid thuis als het ei in/op de kast staat) tot trekkers (met of zonder vorkheftruck). Hierna werd het paasei-huis op een voet ge’plakt’ en kwam het dak erop. Dit alles werd gedaan onder het genot van heerlijke chocolaatjes, die binnen ‘no time’ op waren. Even drogen en het geheel werd mooi ingepakt en van een naamsticker voorzien.

Een rondleiding in de fabriek volgde (men verwerkt er wekelijks 650-750 kg chocola). Na nog wat drinken en een paar heerlijke chocolaatjes testte Mieke nog even de chocolade kennis van de kinderen (ze zijn met vlag en wimpel geslaagd). Daarna vertrokken we zeer voldaan met de geweldige paasei-huizen richting Wezup.
Het was een erg leuke workshop, zeker ook dankzij Mieke en Maarten.
Bent u nieuwsgierig geworden (er zijn verschillende workshops mogelijk)?

Klik hier voor meer foto’s
Palmpasen 2012
Ondanks dat de werkgroep kinderactiviteiten van Welzijn 2000 is opgeheven, kon dankzij vele vrijwilligers het jaarlijkse palmhaan versieren, tot grote vreugde van de kinderen, toch doorgaan. Vanuit Wezup heeft Jacqueline Knol meegeholpen (Jacqueline, bedankt!). Op de foto links vooraan Jacqueline, Ingmar en Leonie Knol.

Kinderactiviteit 2011
Op zaterdag 23 april 2011 werden er weer paaseieren gezocht. Dit keer voorafgegaan door een  paasfotopuzzeltocht. De ongeveer 15 kinderen werden verdeeld in groepjes en gingen met behulp van verschillende bladen met foto’s op zoek naar de afbeelding op de foto. Als ze die gevonden hadden moesten ze op zoek gaan naar een ei met een letter. Als men alle afbeeldingen en letters gevonden hadden, moest er een mooie volzin van gemaakt worden die uiteraard te maken had met Pasen. Het vinden van de afbeeldingen en de letters was geen enkel probleem. Het maken van de volzin was iets moeilijker maar het ging goed. Na afloop gingen we gezamenlijk naar de Brinkstraat voor het zoeken (en eten) van chocoladeeitjes en uiteraard het vinden van het gouden ei. Na een gezellige middag ging iedereen, met chocolademond en een lekkere chocoladepaashaas weer vrolijk naar huis.

Paasvuur

 

 

 

 

 

De uitvoering van het Paasvuur was een redelijk drama, omdat de gemeente Coevorden op het laatste moment de vergunningen voor het aansteken introk vanwege brandgevaar door de aanhoudende droogte. Aanvankelijk werd gesteld dat de paasvuren op een later tijdstip mochten worden aangestoken. Na enige weken kwam het bericht dat de bult moest worden opgeruimd. Daar hadden we ronduit geen zin in en daar is dus schriftelijk bij de gemeente tegen geprotesteerd. Dit werd gehonoreerd en
op een later tijdstip is toch toestemming verleend en is de bult, helaas zonder publiek, razendsnel opgebrand.