Kerstmarkt 2012

Kerstmarkt 2012 in woord en beeld

Kerstmarkt2012_39 Kerstmarkt2012_44 Kerstmarkt2012_50 Kerstmarkt2012_53 Kerstmarkt2012_58 Kerstmarkt2012_64

Klik hier om rechtstreeks naar de radioreportage ‘Op (kerst)Pad’ te gaan (start bij 12:10 uur). Geerhard Gras en Harrie Popken, RTV Drenthe, zijn op de regenachtige vrijdagavond (14.12) met Frans en Istvan een rondje langs de sfeervolle stands gegaan. Uitzending was op eerste kerstdag.

Klik hier voor een fotoreportage van de kerstmarkt gemaakt door Hans de Jong

Klik hier voor een fotoreportage van de kerstmarkt gemaakt door Cornelia Brugman

Kerstmarkt Wezup 2012 in de media

16 december; artikel met fotoreportage Krant van Coevorden, klik hier
15 december; artikel met fotoreportage Coevorden Huis aan huis, klik hier
15 december; filmpje youtube; impressie kerstmarkt wezup 2012, klik hier
15 december, artikel Dagblad van het Noorden, klik hier

16 december; kerstmarkt 2012
De 22e kerstmarkt is inmiddels alweer in volle gang.
Na een gedegen voorbereiding, weet een ieder weer wat hem/haar te doen staat. De mensen in het dorp hebben hun schuren/delen weer beschikbaar gesteld; de kniepertjes zijn gebakken (500 kg deeg); de linten zijn opgehangen; de bogen staan (en branden); kraams zijn rondgebracht; schuren/delen zijn versierd, acts geboekt en de standhouders zijn ingelicht dat ze welkom zijn.

Het is een heel geregel maar als alles lukt en je deze dagen tevreden vrijwilligers/standhouders en enthousiaste bezoekers spreekt, weet je waar je het voor doet. Hoe je het ook went of keert, de kerstmarkt Wezup valt en staat met vrijwilligers. Iedereen is enthousiast en doet mee; mensen die al jaren in het dorp wonen maar ook nieuw Wezupers die nog niet zo lang in Wezup wonen doen enthousiast mee en kijken er met een frisse blik tegenaan, altijd goed!

Door de toenemende krimp, veranderende samenstelling in dorpen, hoor je vaak dat de saamhorigheid in dorpen verdwijnt. Ook Wezup heeft hiermee te maken, 2 jaar geleden is ook hier de lagere school gesloten i.v.m. te weinig leerlingen. De saamhorigheid/leefbaarheid leidt er gelukkig niet onder. Activiteiten als de kerstmarkt (maar ook andere activiteiten) zorgen ervoor dat je in Wezup prettig woont en goed met elkaar om gaat. Het aloude naoberschap leeft hier nog (in een ‘modern’ jasje).

Maar goed, weer terug naar de kerstmarkt van 2012!
Vrijdag 14 december regende het flink. Toch weerhield het mensen niet om langs te komen. Pluim voor de vrijwilligers die om 10 uur volledig verregend zo snel mogelijk naar huis vertrokken om via de douche en/of bad weer op te warmen.

Zaterdag 15 december was het prima weer. Het was niet koud en gelukkig droog. De bezoekers kwamen in grote getale. Halverwege de middag stonden de auto’s bijna tot aan de rotonde (bij het viaduct naar Zweeloo). Het vervoer met de huifkar (gratis) deed goede diensten.

Nu is het zondag. Ik zie alweer vele bezoekers langslopen. Straks begint mijn ‘dienst’. Het wordt tijd om nu af te sluiten. Nog een laatste oproep: u kunt vandaag nog tot 17.00 uur langskomen!

Après kerstmarkt 2012
Tja en dan is het weer tijd om de boog naar beneden te halen en een jaar lang weer in stalling te leggen. Vrijwilligers bedankt!
Wilma de Jong

Bedankmiddag kerstmarkt 13 januari 2013

Dorpsvereniging en Marktcommissie hebben flink uitgepakt met een Spaans tapasbuffet als waardering voor de bijdrage van de vele vrijwilligers, die de Kerstmarkt van 2012 wederom tot een geslaagd evenement hebben helpen maken. Het is al vele malen voor het voetlicht gebracht, maar zonder de inzet van een kleine 100 Wispers zou deze markt na 22 jaar niet zijn uitgegroeid tot een van de meest nostalgische van ons land. Laten we dat vasthouden! Nog even kort over het samenzijn van vanmiddag: er waren door chef-kok Gerrit-Jan authentieke Spaanse hapjes bereid, die gretig aftrek vonden van zo’n 50 bezoekers. Om 17.30 was alles schoon-op en verliet de goegemeente HCR Hegen met een voldaan gevoel.