Jaarvergadering

Jaarvergadering 2012
Traditiegetrouw werd de jaarvergadering van de dorpsvereniging eind september gehouden. Dit jaar konden we, net als vanouds, terecht in het prachtige net geopende hotel café restaurant Wim Hegen. De voorzitter Gert-Jan Heidemans refereerde bij de opening van de vergadering hier kort naar en wenst Wim en Marian heel veel succes in hun mooie nieuwe pand. Ook bedankte hij de familie Hilbrands voor de prima verzorging in het afgelopen jaar.
Met zo’n 40 leden was de jaarvergadering goed bezocht. Voor de pauze kwamen de gebruikelijke zaken aan de orde: activiteiten/dorpenronde/AED etc. De evaluatie van de verschillende activiteiten in 2011/2012 is binnenkort op deze site te vinden.
Na de pauze kregen we een presentatie van Ger Nobels uit Balinge over duurzame vormen van energievoorziening, een onderwerp dat zeer actueel is. De werkgroep Duurzaam Balinge houdt zich bezig met allerlei vormen van duurzame energie. Inmiddels zijn er in Balinge negen huizen, min of meer zelfvoorzienend qua energievoorziening. Denk hierbij aan zonnepanelen, op hout gestookte CV’s, voordelen van spaar- en ledlampen ten opzichte van gloeilampen, diverse manieren om je woning te isoleren etc. Kortom: genoeg stof tot nadenken.
Wil je meer weten over duurzame energie of een workshop volgen, klik hier.
Na afloop werd door een groot aantal mensen nog even stevig doorgepraat over de verschillende vormen van duurzame energie.

Jaarvergadering 2011
Op 28 september 2011 is de jaarvergadering van de dorpsvereniging gehouden, ditmaal in de zaal van “De Drentse Hoeve”. De ruim 30 aanwezigen konden voor de pauze reageren op de diverse jaarverslagen. Na de pauze hield de wijkagent een korte inleiding over zijn werk in de drentse dorpen. Na afloop hiervan was er gelegenheid om vragen aan hem te stellen.